1. 11. 2015

Krémová cesnačka

Cesnakové polievky milujem. Mám rada riedke, vývary - dobré po opici :-)), ale milujem aj nezdravšie verzie, krémové. Táto krémová polievočka je delikátna. Čím viac zemiakov dáte do polievky tým viac bude polievka hustejšia. Záleží aj od toho, koľko vody do polievky dáte. 



Potrebujeme: 
zemiaky
cibuľa 
cesnak
mrkva
zeleninový bujón
šľahačková smotana 
tavený syr 
soľ
vegeta
mleté čierne korenie

     Na rozpálenom oleji si orestujeme cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu a roztlačený cesnak. Množstvo záleží na vás. Cesnak pridávam až tesne predtým, ako tam dám ďalšie ingrediencie, aby nezhorkol. Takže orestujeme mrkvu s cesnakom, pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme ich vodou, rozdrobíme zeleninový bujón a varíme do zmäknutia zemiakov. Trošišku osolíme - nie veľa, lebo sa bude pridávať syr. 



Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, odoberieme z horúcej platne a všetko rozmixujeme. Pridáme sladkú smotanu, tavený syr, vrátime na rozohriatú platňu a necháme polievku prejsť varom. Polievku dochutíme, pridáme upečené krutóny .... 


....  a môžeme si užívať delikátnu chuť :-). 



Zdroj: Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 MMB


2 komentáre:

  1. Tak toto určite urobím manželovi (aj sebe samozrejme)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite urob. Je vynikajúca. Je jedno, či dáš liter alebo dva litre vody. Zemiakov tam musí byť dosť. To urobí polievku hustejšou. A potom je to ono :-).

      Odstrániť